Over

Ok misschien niet vanaf het moment dat ik kon lopen, maar wel vanaf jongs af aan heeft het me gefascineerd wat mensen motiveert. Hoe de één, zonder ogenschijnlijke reden, vol zelfvertrouwen het leven tegemoet ziet. Terwijl de ander, met alle redenen van de wereld om trots op te zijn, aarzelend het toneel betreedt.

Terugkijkend had ik me wellicht kunnen storten op een opleiding psychologie. Dat heb ik niet gedaan. Wel heb ik in de loop van de jaren diverse bronnen gevonden online die van onschatbare waarde zijn gebleken. En uiteindelijk zelf de ervaring opgedaan van het toepassen er van in het dagelijks leven.

“Ervaring is simpelweg de naam die we geven aan onze vergissingen,” schijnt Oscar Wilde te hebben gezegd. In dat geval heb ik hoe dan ook aan ervaring geen tekort.

En het is met die ervaring dat ik besloten heb op Durfjezelftezijn.nl praktische tips en inspiratie te verzamelen. Voor mensen die er naar uitkijken om ook, zonder ogenschijnlijke reden, vol zelfvertrouwen het leven tegemoet te zien.

Thijs

Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive. Howard Thurman