Durf je goed te voelen

Durf je goed te voelen

Je goed voelen is een keuze. Vereisten: ideeën die je dat onverklaarbare gevoel van blijdschap geven.

Durf je goed te voelen

Een druppel die langs het raam omlaag rolt. Een knipoog van een vreemde. ‘S ochtends jezelf de vraag stellen ‘Hoe ga ik de dingen die ik vandaag ga doen zo leuk mogelijk maken?’ en ’s avonds naar bed met de vraag ‘Wat heb ik vandaag allemaal beter gedaan dan gisteren?’. Een zonnestraal.

‘Tjakkaa!’ mag je achterwege laten. Die kennen we inmiddels wel.

Wat je nog meer achterwege mag laten? Alle zogenaamde ‘redenen’ waarom er met vandaag iets mis is. Dat lelijke stemmetje in je hoofd dat roept ‘…ja, maar…’ en ‘…wat als…’ of misschien zelfs ‘…zie je nou wel…’.

 

Twijfel is gezond.

Om je bewust te worden van je angsten. Én om te beseffen wanneer je het gewoon beter weet. Één keer dat stemmetje is dus wel genoeg. Daarna kan het gewoon z’n mond weer houden.

Een vertraagde trein is een gesprek dat anders nooit gevoerd zou zijn. Met die vriend of vriendin naast je, die collega tegenover je, die vreemde die op dat bankje zit.

Een file is een gelegenheid tot onzinnig meeblêren met dat ene nummer van Marco Borsato. Ook al zal je nooit toegeven dat je stiekem fan bent.

Regen is eindelijk weer die herinnering aan rennen door en springen in de plassen. Je langzaam aan nat laten regenen tot dat punt dat het toch niet meer uit maakt en je tot op je ondergoed doorweekt bent.

Waarna je thuis weer heerlijk op kan warmen.

Af en toe een herinnering nodig? Een dagelijkse reminder van het universum staat voor je klaar.

Geef een reactie


× zeven = 14