Durf jezelf de baas te zijn

Durf jezelf de baas te zijn

Wil je meer verdienen? Ja? Echt? Dan hier een kleine tip. Stel je eens voor dat je de eigenaar was van het bedrijf waar je nu voor werkt. En stel je eens voor dat iemand zoals jij aan zou geven meer geld te willen verdienen. Wat zou zo iemand daar eerst voor moeten doen?

Ga dat eerst maar eens doen. En vraag daarNA om de beloning

Durf jezelf de baas te zijn

Het is een beetje een typisch fenomeen eigenlijk. Mensen die uit het niets vinden dat ze recht hebben op een loonsverhoging. Hoe werkt dat nou precies? Je bent een jaar niet dood gegaan en dus verdien je meer geld?

Wat vaak niet begrepen wordt is de verhouding tussen werkgever en werknemer. Dit wordt mensen dan ook vaak niet goed uitgelegd. Ergens is het dus ook wel te begrijpen.

Durf patronen te herkennen

Het begon allemaal toen je voor het eerst naar de kleuterschool ging. In deze nieuwe omgeving ontmoette je allemaal mensen van je eigen leeftijd en al snel maakte je vriendjes en ging je samen spelletjes spelen. En dat was leuk!

Toen naar de basisschool. Spannend! In deze nieuwe omgeving ontmoette je allemaal mensen van je eigen leeftijd en al snel maakte je vriendjes en ging je samen spelletjes spelen. Gezellig!

De middelbare school deed ook z’n duit in het zakje. In deze nieuwe omgeving ontmoette je allemaal mensen van je eigen leeftijd en al snel maakte je vriendjes en ging je samen spelletjes spelen. Herkenbaar patroon inmiddels?

Of je al dan niet nog een vervolgopleiding hebt gedaan, doet er eigenlijk niet meer toe. Zo ja. Ook in deze nieuwe omgeving ontmoette je allemaal mensen van je eigen leeftijd en al snel maakte je vriendjes en ging je samen spelletjes spelen.

En toen je eerste echte baan. Het echte leven! Eindelijk volwassen en zelfstandig! En ook in deze nieuwe omgeving ontmoette je allemaal mensen van je eigen leeftijd en al snel maakte je vriendjes en ging je samen spelletjes spelen.

Durf patronen de baas te zijn

Met als enige verschil. Dat je tot op heden altijd overal zelf voor had betaald. Nu wordt je betaald. Dus hou op met spelletjes spelen en voeg de waarde toe waar je voor betaald wordt.

Niet alleen naar je werkgever toe is dit eerlijker. Ook naar jezelf toe. Om echt te groeien. Om echt wat te leren. Om alles uit jezelf te halen wat er in zit.

En daar echt van te genieten. Playtime has only just begun!

Geef een reactie


zes − 2 =